Beste sportvrienden
Welkom op de website van Gymnastiekvereniging Unitas.

Deze website willen wij als vereniging gebruiken om informatie te verschaffen aan onze (toekomstige) leden.
Unitas, lid van de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie), is in 1967 ontstaan uit de fusie van de verenigingen Eendracht en Achillitas.

Wij wensen u veel plezier op onze site!

Gymnastiek en turnen is een echte bewegingssport.
Door middel van de trainingen wordt je steeds leniger, krachtiger en soepeler.
Door gebruik te maken van de toestellen ontstaat een enorme variatie in soorten bewegingen.
Elk spiertje van het lichaam wordt benut. De afdeling gymnastiek en turnen heeft voor iedereen, die geïnteresseerd is in gymnastiek en turnen, wel een passende groep. De indeling is op basis van leeftijd. Zo bestaat er de peuter- en kleutergroep vanaf 3 jaar, waar op spelende wijs kennis wordt gemaakt met gymnastiek. Voor de kinderen vanaf 5 jaar is er de recreatieve groep. De volwassenen kunnen bij ons terecht bij step-aerobic en/of de BBB training (Buik-Benen-Billen). Daarnaast is er nog een groep voor 55+ dames en MBVO (Meer Bewegen Voor Ouderen).

Ouder en kind.
Vanaf 1 januari 2020 starten wij met ouder/kind gym in combinatie met het beweegdiploma. Ouder en Kind Gym is speciaal bedoeld voor de peuter van het moment dat hij of zij zelfstandig kan lopen tot 4 jaar, die samen met papa, mama, verzorger, opa of oma lekker wil komen gymmen in een "echte" sporthal. De peuters krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen.

Kleuters
Deze groep is bedoeld voor kinderen van 4 en 5 jaar. De les begint met een warming up zodat de kinderen al een beetje warm zijn voordat ze aan de toestellen beginnen.
Er worden verschillende toestellen gebruikt, zoals de brug, balk, banken, trampoline, kasten, trapezoides, matten, touwen, ringen, wandrekken en nog veel meer.
We sluiten de les vaak met een spelletje.

Recreanten Jeugd
De groep recreanten jeugd is bedoeld voor kinderen van 6 jaar en ouder.
Er wordt een uur per week intensief geturnd op de toestellen. De groep recreanten kunnen deelnemen aan clubwedstrijden.

Selectie
Voor de zeer actieve turnsters bestaat binnen Unitas de mogelijkheid om door te groeien naar de selectie.
Deze meisjes trainen 2 tot 4,5 uur in de week
Vanaf de recreantengroep kunnen meisjes doorstromen naar de selectie.
Deze meisjes zijn verplicht om deel te nemen aan alle wedstrijden.

BBB (Buik-Benen-Billen) training
Er wordt gestart met een warming up waarna er statische oefeningen voor Buik, Billen en Benen op het programma staan. Hierdoor zullen de spieren sterker en het lichaam strakker worden. Onbewust verbeter je de conditie en werk je aan je vetverbranding. De les zal afgesloten worden met een cool down. Er is geen leeftijdsgrens bij deze training, iedereen kan hieraan meedoen.

Step-aerobic groep
Vanwege het hoge calorieverbruik is step-aerobic de beste en snelste manier om je billen, benen en buik af te slanken.
Je verbrandt een grote hoeveelheid calorieën, je verbetert je kracht doordat de spieren steviger worden, je verbetert je coördinatie, je versterkt de gezondheid en stevigheid van je botten en je krijgt meer hart- en longcapaciteit

Meer bewegen voor ouderen
Meer Bewegen Voor Ouderen is een vorm van gymnastiek aangepast aan de ouder wordende mens.
Bij gymnastiekvereniging Unitas kunt u onder deskundige leiding meedoen aan MEER BEWEGEN VOOR OUDEREN (gemengd) en DAMES 55+ GYMNASTIEK. Bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt. Het houdt u langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het bewegen heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Maar het is vooral leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet is het een leuke manier om in contact met anderen te komen. De lessen bij gymnastiekvereniging Unitas zijn gevarieerd met oefeningen afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemers met als doel: plezier in bewegen, eigen inzet en motivatie. Samen bewegen stimuleert om te blijven deelnemen aan de wekelijkse bijeenkomsten.

Dames 55+ Gymnastiek
De damesgroep 55+ bestaat uit dames die gezamenlijk op een plezierige wijze wat aan hun conditie willen doen.
Dit werken aan de conditie gebeurt op aangepaste wijze d.m.v. gymnastiekoefeningen en spelvormen wederom onder deskundige leiding.

Lijnbal voor ouderen
Deze groep start na een warming up met het spel lijnbal. Lijnbal lijkt op volleybal, enkel wordt bij lijnbal de bal gevangen. Een gezellige groepsoefening zonder een officiële competitie.